Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La mulți ani, Andrei Cantaragiu!

ro

29 Jan, 2017 15:45 3689 Marime text


E zi de sărbătoare la Teatrul de Stat Constanța (TSC): actorul Andrei Cantaragiu a împlinit, astăzi, în cea de-a 29-a zi a lunii ianuarie, 33 de ani!  Publicul îi poate cânta tradiționalul „La mulți ani!” în această seară, după reprezentația comediei „Cea mai frumoasă soție”, de Eugene Labiche, în regia lui Mihai Constantin Ranin, programată de la ora 19.00, pe scena TSC.

În care acest spectacol, aniversatul interpretează rolul lui Clercy, soțul celei mai frumoase... soții, Jeanne. Tânărul actor poate fi urmărit și în alte spectacole de succes din repertoriul TSC, precum „Uciderea lui Gonzago”, de NedialkoIordanov, în care joacă rolul lui Hamlet, prințul Danemarcei, dar și în „Menajeria de sticlă”, de Tennessee Williams, „Titanic Vals”, de Tudor Mușatescu, „Gâlcevile din Chioggia”, de Carlo Goldoni, „Scaiul”, de Georges Feydeau, „Şobolanul rege”, de Matei Vișniec și „Bolnavul închipuit”, de Moliere. Întrebat ce roluri i se par importante, actorul a răspuns: 

„Depinde numai de noi, actorii, să ştim şi să vrem să le acordăm importanţa cuvenită”.

„Andrei Cantaragiu împlineşte astăzi 33 de ani şi a ajuns, de timpuriu, la concluzia că viaţa este mult prea scurtă pentru a face tot ce şi-ar dori. Pentru că nu a putut deveni şi învăţător, şi pirat, şi pompier, şi poliţist, şi avocat, şi poet, i-a venit ideea să se facă actor şi aşa le-a împăcat pe toate. A absolvit facultatea de teatru a Universităţii «Ovidius», şi-a dat licenţa la UNATC Bucureşti şi a fost angajat la Teatrul de Stat Constanţa, pe scena căruia spectatorii l-au putut vedea în numeroase roluri (...) Dacă ar fi să aleagă un rol pe care să-l joace din nou, acesta ar fi rolul de compoziţie al unui bătrân pe nume Ovidiu, realizat la Iaşi, în piesa „Turnul albastru” a dramaturgului basarabean Val Butnaru, piesă a cărei regie a semnat-o tot Andrei Cantaragiu. Un alt rol preferat tuturor celorlalte, de astă dată permanent, este rolul de tată al fetiţei Ema Ileana, care curând va împlini trei ani. De altfel, pe Facebook îl puteţi găsi ca Andrei TatideEma. La mulţi ani, Andrei! La cât mai multe aplauze şi la cât mai multe roluri, din ce în ce mai frumoase!”, ”, se arată de pagina de Facebook a TSC.

Cu acest prilej, îi urăm și noi lui Andrei Cantaragiu „La mulți ani!” și cât mai multe roluri frumoase!

Sursă foto: Facebook Teatrul de Stat Constanța (Secvență din spectacolul „Cea mai frumoasă soție”)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Iulia-Florentina 30 Jan, 2017 13:42 Gratie unor astfel de oameni, iata... tineri chiar, eu am speranta in viitor! Cultura, in numeroasele ei forme, ne umanizeaza, ne inalta, ne da aripi! Felicitari, Andrei! Multi ani pe scena si multi, multi ani alaturi de familia draga si de Ema!