Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Constanţa, preţurile apartamentelor au avut cea mai mare creştere în luna ianuarie

ro

02 Feb, 2011 14:34 858 Marime text

Potrivit indicelui imobiliare.ro, Constanţa este oraşul cu cei mai optimişti proprietari din România, preţurile apartamentelor scoase la vânzare aici au înregistrat cea mai mare creştere în luna ianuarie.

Preţul mediu al apartamentelor din Constanţa a crescut cu 2,4% în prima lună din an. În ianuarie, preţul mediu cerut pentru apartamentele noi a crescut cu 2,8% de la 933 euro/mp util până la 959 euro/mp util. Tendinţa s-a manifestat şi în cazul apartamentelor vechi a căror preţ mediu pe metru pătrat util a înregistrat, în prima lună a anului, o creştere de 2,2%, atingând valoarea de 935 euro/mp util. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, preţurile solicitate pentru apartamentele din Constanţa rămân, în medie, cu 10,6% mai mici.

Preţul mediu de strigare pentru apartamentele din blocurile vechi din Constanţa a înregistrat o creştere de 2,2% în luna ianuarie, atingând valoarea de 935 euro/mp util. La început de an, creşteri mai mari de preţ au fost înregistrate la apartamentele vechi cu două camere: 3,4%. Apartamentele cu trei camere s-au scumpit cu 1,4% în ultimele treizeci de zile, în timp ce proprietarii de garsoniere au redus preţurile cu 2,3%. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cea mai mare diferenţă de preţ se înregistrează în cazul apartamentelor cu trei camere, 14,7%, iar cea mai mică, de 9,3%, apare în cazul apartamentelor cu două camere.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii