Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Constanţa, preţul mediu la apartamentele a crescut cu 0,4%

ro

01 Jun, 2011 18:31 800 Marime text

Indicele imobiliare.ro a avut o evoluţie în scădere în ultimele treizeci de zile. Valoarea medie, 1.045 euro/mp util, este cu 0,4% mai mică decât cea înregistrată în aprilie. Indicele calculat la nivelul principalelor oraşe din ţară arată însă tendinţe diferite. Asistăm la creşteri uşoare de preţ în Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Ploieşti sau în Capitală, în contrast cu evoluţiile din Timişoara sau Constanţa. Scumpirile au fost resimţite cu precădere pe segmentul apartamentelor noi. Totuşi, o analiză pe categorii de apartamente, după numărul camerelor, arată evoluţii diferite.

Sectorul rezidenţial din Constanţa a fost mult mai puţin dinamic în comparaţie cu celelalte oraşe mari din ţară. Valoarea medie înregistrată de Indicele imobiliare.ro pentru luna mai a rămas neschimbată: 950 euro/mp util. Preţul mediu cerut pentru apartamentele noi a cunoscut totuşi o creştere de 0,4% de la 970 euro/mp util până la 974 euro/mp util. Tendinţa nu s-a păstrat însă în cazul apartamentelor vechi al căror preţ mediu pe metru pătrat util a înregistrat, în mai, o scădere de 0,1%, atingând valoarea de 942 euro/mp util. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, preţurile solicitate pentru apartamentele din Constanţa sunt, în medie, cu 7,6% mai mici.

Preţul mediu de strigare pentru apartamentele din blocurile vechi din Constanţa a înregistrat o scădere de 0,1% în luna mai, după creşterile uşoare din ultimele luni, atingând valoarea de 942 euro/mp util. Apartamentele cu două camere au înregistrat o creştere timidă (0,1%). Mult mai dinamice s-au dovedit a fi garsonierele, care s-au scumpit cu 3,2%. Apartamentele cu trei camere s-au ieftinit cu 1,5%. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cea mai mare diferenţă de preţ se înregistrează în cazul apartamentelor cu două camere, 10,2%, iar cea mai mică, de 7,4%, în cazul garsonierelor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii