Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La această oră, au loc 21 de percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală

ro

17 Mar, 2016 07:29 1946 Marime text
 
La această oră, polițiștii de investigare a criminalității economice efectuează 21 de percheziții la sedii și puncte de lucru ale unor firme, precum și la locuințele unor persoane bănuite că au cauzat un prejudiciu de 1.200.000 de euro, prin evaziune fiscală. 13 persoane urmează a fi conduse la audieri.

În această dimineață, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 21 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Teleorman. Perchezițiile sunt efectuate la sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, precum si la domiciliile şi locuinţele unor persoane fizice.

În cauză, 13 persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit că administratorii mai multor societăţi comerciale din Bucureşti și din judeţele Ilfov şi Teleorman, ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor implicate operaţiuni comerciale fictive, în scopul diminuării impozitului pe profit şi diminuării valorii T.V.A. de plată la bugetul general consolidat al statului.

În activitatea infracţională, persoanele cercetate ar fi beneficiat și de suportul unor administratori de societăţi comerciale de tip fantomă.

Sumele de bani corespunzătoare facturilor emise, peste 20 de milioane de lei, ar fi fost retrase din conturile societăţilor pe care le controlau şi remise reprezentanţilor societăţilor beneficiare.

În urma cercetărilor efectuate până în prezent, prejudiciu cauzat bugetului de stat a fost estimate la 5.500.000 de lei (echivalentul a 1.200.000 de euro), existând indicii cu privire la valoarea totală de aproape 5 milioane de euro, supusă procesului de spălare de bani.

Percheziţiile vizează identificarea de documente financiar contabile, înscrisuri şi mijloace folosite în activitatea infracţională, urmând a fi puse în aplicare totodată 13 mandate de aducere emise pe numele celor în cauză.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii