Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Krichbaum, despre votul din diaspora “Această sabotare a votului a fost o încălcare categorică a drepturilor cetăţenilor europeni”

ro

19 Nov, 2014 22:28 1242 Marime text
Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, consideră că CE trebuie să insiste în vederea unei investigaţii privind votul din diaspora la prezidenţialele din România, relatează Mediafax. De asemenea, Krichbaum  a adăugat că au fost încălcate drepturile cetăţenilor europeni.
 
"Împiedicarea dreptului de vot reprezintă, în opinia mea, o fraudare a alegerilor, deoarece este manipulată voinţa poporului. O manipulare atât de masivă a votului ca duminică nu s-a mai întâmplat până acum în niciun stat membru al UE", precizează, într-un comunicat, Gunther Krichbaum, relatează sursa citată.
Politicianul german a declarat că incidentele de duminică ar putea fi discutate şi în Bundestag şi ar trebui să fie abordate şi la nivel european.

"Comisia Europeană trebuie să insiste în vederea unei investigaţii amănunţite a evenimentelor. Această sabotare a votului a fost o încălcare categorică a drepturilor cetăţenilor europeni. Asta nu trebuie să rămână fără consecinţe", a punctat preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, citat de Mediafax.

Sursa foto: activenews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii