Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:26 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kovesi Voicu a fost inregistrat cu autorizatie de la judecator

ro

28 Mar, 2010 15:57 1424 Marime text

laura_kovesi.jpgProcurorul general Laura Codruţa Kovesi a precizat că monitorizarea convorbirilor senatorului Cătălin Voicu s-a făcut, la fel ca în toate celelalte dosare de la Parchet în care sunt folosite astfel de probe, în baza unei autorizaţii emise de judecător.

"Este o metodă, este un mijloc probator prevăzut în Codul de Procedură Penală, la fel cum este şi folosirea investigatorului acoperit, la fel cum se aplică şi pentru livrări supravegheate. La fel cum sunt declaraţiile de martori, cum sunt declaraţiile celorlalte părţi implicate, celorlalte persoane implicate în procesul penal, este un mijloc de probă", a spus procurorul general Laura Codruţa Kovesi referindu-se la înregistrările din cazul senatorului Voicu.

Procurorul general a precizat că pentru orice fel de înregistrare a comunicaţiilor, fie că se desfăşoară prin telefon, prin Internet sau este o discuţie într-un spaţiu public, întotdeauna se solicită autorizaţie de interceptare a comunicaţiilor care se emite de către judecător. "Vă asigur că în toate cazurile în care se folosesc acest gen de probe sunt autorizaţii emise de judecători în condiţiile legii", a spus Kovesi.

Referitor la transcrierile unor convorbiri ale senatorului Voicu care au apărut în presă, Laura Codruţa Kovesi a explicat că acestea nu sunt probe propriu-zise din dosar, ci fragmente din note de redare care au fost inserate în referatul prin care s-a cerut avizul de arestare. "Toată lumea vorbeşte că stenogramele au apărut în public. Nu au apărut niciun fel de stenograme. În momentul în care procurorul a considerat că trebuie să solicite acest aviz pentru arestare, a întocmit un referat. Acel referat conţine starea de fapt, adică ceea ce s-a întâmplat, toată povestea cazului, dacă vreţi, apoi persoanele care sunt cercetate, faptele pentru care sunt cercetate şi probele pe care se întemeiază când solicită arestarea preventivă. La descrierea probelor, au fost inserate în acele referate pasaje din note de redare ale unor interceptări telefonice sau ale unor înregistrări ambientale", a arătat Kovesi.

Procurorul general a spus că, în prezent, se fac verificări pentru a se stabili cum au ajuns la presă acele pasaje din referat, precizând că aceste scurgeri de informaţii "nici nu au ajutat, nici nu au încurcat" ancheta.

Sursa: romanialibera.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii