Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kovesi - Dispariţia lui Ghiţă a fost anunţată procurorului după 16 ore

ro

17 Jan, 2017 21:16 2251 Marime text
Procurorul-şef la DNA cere Poliţiei să explice împrejurările în care Sebastian Ghiţă a dispărut de sub filaj.
 
Laura Codruţa Koveşi spune că procurorul de caz a fost anunţat de această dispariţie abia după 16 ore.
 

„Înainte de dispariţia acestuia, procurorii de la Serviciul Teritorial Ploieşti, care instrumentează mai multe dosare care îl vizează pe Sebastian Ghiţă, au dispus anumite măsuri de supraveghere operativă. Ceea ce în limbajul obişnuit se numeşte filaj. După decizia Curţii Constituţionale, această măsură a fost pusă în aplicare cu structurile Ministerului de Interne. În mod cu totul surprinzător am fost anunţaţi că inculpatul Sebastian Ghiţă a dispărut. Cel puţin de când conduc DNA este pentru prima dată când un inculpat care este pe această măsură a filajului dispare pur şi simplu şi nu mai poate fi găsit. Asta ar fi una dintre probleme. A dispărut. De sub filaj. Dar o altă problemă care mie mi se pare gravă este aceea că persoanele care executau această activitate nu au informat de însată procurorul cu privire la dispariţia lui Sebastian Ghiţă. Această dispariţie a fost raportată procurorului abia a doua zi, după-amiaza. Cred că la 16 ore”, a spus Kovesi la Digi24.


Guvernul ar pregăti o Ordonanță de Urgență prin care va aministia, în ședința de mâine, mai multe infracțiuni, printre care neglijența în serviciu, abuzul în serviciu, conflictul de interese și prevederi ce țin de instituția denunțătorului. Surse guvernamentale citate de stiripesurse.ro susțin că nu e o grațiere clasică, ci o punere în acord a legislației prin OUG cu o serie mare de decizii ale Curții Constituționale.
 

„E foarte ciudat să fie promovat un proiect ce nu a fost dezbătut în interiorul sistemul și va afecta grav activitatea noastră. 30% din activitatea noastră vizează fapte de abuz în serviciu. Avem peste 2.200 de dosare. Dacă e adevărat, avem două efecte majore: inculpații nu mai execută pedepsele și rămân cu banii în buzunar”, a spus Kovesi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii