Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kovesi – „Am fost martorii unui atac real asupra întregului sistem de justiție”

ro

12 May, 2016 19:45 1772 Marime text
Lupta României împotriva corupției s-ar putea confrunta cu probleme când Parlamentul și Curtea Constituțională vor vota în această lună modificări la legi folosite în cazuri de corupție, a precizat Laura Codruța Kovesi, şefa DNA.
 
În mai, Camera Deputaților ar urma să se pronunțe asupra unui proiect legislativ care le-ar interzice procurorilor să confiște documente, telefoane sau computere ale avocaților. O astfel de modificare i-ar proteja pe oricare dintre clienții acestora care ar putea fi investigați. Separat, Curtea Constituțională se reunește, la 24 mai, pentru a discuta dezincriminarea abuzului în serviciu, o acuzație comună în investigațiile DNA.
 
„Suntem în mod clar preocupați de cele două decizii”, a declarat Kovesi într-un interviu pentru Reuters. „Aceste tentative repetate de a schimba legislația pun presiune asupra sistemului judiciar. Aceste inițiative apar adesea în mod neașteptat, fără a fi dezbătute, fără a spune opiniei publice”, a spus Kovesi.
 
„În ultimii doi ani, am fost martorii unui atac real asupra întregului sistem de justiție, nu numai asupra procurorilor anticorupție”, a mai declarat şefa DNA. „Când corupția apare într-o instituție publică, este important să identificăm după aceea vulnerabilitățile și să modificăm procedurile. Arestarea și investigarea a 100 de medici nu va duce, de una singură, la eliminarea infecțiilor din spitale”, a mai spus Kovesi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii