Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis “Vreau un alt tip de politică în România. Mi-am propus să fiu un alt tip de preşedinte”

ro

06 Dec, 2014 15:14 1565 Marime text
Într-un interviu pentru Deutsche Welle, Klaus Iohannis a vorbit despre priorităţile sale şi a spus că îşi doreşte să fie un alt fel de preşedinte, un "arbitru dur, dar corect în peisajul politic românesc". Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, vrea ca sistemul de educaţie din ţara noastră să ajungă la fel de performant ca şi cel din Germania, informează B1 TV.

"Un exemplu concret pentru educația școlară: Dacă ne uităm aici, vedem că este nevoie de un sistem de învăţământ dual, similar cu ceea ce există în Germania, pentru că nu toată lumea vrea să dea bacalaureatul după 12 clase şi să se ducă la facultate. Sunt mulţi care vor să înveţe o meserie simplă, dar bună. Acest lucru nu este posibil în acest moment", a afirmat Iohannis.

Preşedintele ales a vorbit şi despre situaţia din domeniul Sănătăţii şi a atras atenţia  că pacientul român este acum, "undeva, la periferia sistemului".

"Vreau un alt tip de politică în România. Mai puţin spectacol, mai puţine discursuri inutile şi mai mult soluţii. În plus, mi-am propus să fiu un alt tip de preşedinte. Vreau să fiu un preşedinte care să unească ceea ce trebuie să stea unit. În plus, vreau să fiu un arbitru dur, dar corect, în peisajul politic românesc", a mai spus liderul PNL, citat de B1 Tv.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii