Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, la Ierusalim, la funeraliile fostului președinte Shimon Peres

ro

30 Sep, 2016 16:46 1787 Marime text
Astăzi, președintele Klaus Iohannis a fost prezent, la Ierusalim, la funeraliile fostului președinte al Statului Israel Shimon Peres.

„Președintele Klaus Iohannis a transmis cele mai sincere condoleanțe poporului israelian și a evocat personalitatea marcantă a lui Shimon Peres și contribuția însemnată pe care acesta a adus-o istoriei noastre recente, prin încrederea sa de nezdruncinat în posibilitatea unui 'Nou Orient Mijlociu', dominat de pace, stabilitate, înțelegere și încredere. De asemenea, a arătat că, în amintirea poporului român și a lumii întregi, Shimon Peres va rămâne una dintre cele mai răsunătoare și puternice voci ale militantismului pentru pace, toleranță și demnitate umană, dar și un simbol al liderului vizionar, care considera că a-ți sluji țara cum se cuvine este cea mai onorabilă realizare”, informează Administrația Prezidențială.

În altă ordine de idei, în convorbirea cu președintele Rivlin, Klaus Iohannis a reiterat poziția României privind angajamentul ferm de a consolida, pe toate palierele, relația bilaterală privilegiată cu această țară. În acest context, Klaus Iohannis a reiterat invitația adresată omologului său israelian de a efectua, în 2017, o vizită oficială în România.

Cu ocazia participării la ceremonia de la Ierusalim, şeful statului a mai avut scurte discuții cu o serie de omologi și înalți oficiali prezenți, precum președinții Franței, Germaniei, Slovaciei, Poloniei, Ciprului, precum și cu Regele Spaniei, Marele Duce de Luxemburg, prim-miniștrii Canadei, Belgiei și alții.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii