Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, în şedinţa CSM. Modificarea Codului Penal, atacată la Curtea Constituţională!?

ro

01 Feb, 2017 09:19 1603 Marime text

În această dimineaţă, de la ora 9.00, a început şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, pe tema ordonanţei de urgenţă care prevede modificarea Codului Penal. Întâlnirea este prezidată de preşedintele Klaus Iohannis. 

Şeful statului a vorbit despre măsura adoptării, prin ordonanţă de urgenţă, a modificării Codului Penal. 

Indignarea în societate este profundă. Am luat decizia de a prezida această şedinţă ca să aflu părerea dvs şi să vedem ce se poate face. Este o ofensă adusă justiţiei. Propun să completăm ordinea de zi cu un punct care s-ar putea numi declanşarea unui conflict constituţional privind puterile statului...Părerea mea este că trebuie luată atitudine nu doar declarativ (...), ci şi instituţional. Îmi imaginez că primul pas este sesizarea CCR, fiindcă este un conflict instituţional între sistemul de justiţie şi Guvern. Acest lucru vi-l propun, nu vi-l impun”, a declarat Klaus Iohannis. 

Înainte de începerea şedinţei CSM, şi Augustin Lazăr, procurorul general, a făcut câteva declaraţii pe această temă. 

Este o bună provocare pentru autoritatea judecătorească, se va vedea câtă substanţă are. Se va vedea cine trebuie să atace ordonanţele la Curtea Constituţională, pentru că derapajul este evident. Pentru a avea o aplicare a legii eficace trebuie să ai instrumente juridice eficace. Tocmai instrumentele care sunt cele mai eficace sunt eliminate”, a declarat Augustin Lazăr. 


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii