Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:40 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis îi cere din nou demisia lui Victor Ponta

ro

09 Jun, 2015 13:17 1245 Marime text
 
Președinte Klaus Iohannis regretă votul din Camera Deputaților de azi. "Parlamentul s-a transformat într-un scut de protecție pentru persoana Victor Ponta, bănuită de fapte penale", a scris președintele Klaus Iohannis pe Facebook.
 
"Îmi mențin punctul de vedere conform căruia Parlamentul nu ar trebui să obstrucționeze actul de justiție. Regret faptul că astăzi coaliția de guvernare a impus o decizie în sens contrar. Regret, totodată, faptul că Parlamentul s-a transformat într-un scut de protecție pentru persoana Victor Ponta, bănuită de fapte penale", scrie Klaus Iohannis pe Facebook.
 
"Este o dovadă de maximă iresponsabilitate și de sfidare la adresa cetățenilor faptul că parlamentarii ce alcătuiesc majoritatea împiedică justiția să-și facă datoria, sunt dispuși să distrugă instituția Parlamentului, așa cum ar trebui ea să funcționeze într-un stat de drept, și să afecteze imaginea României pentru a salva politic o singură persoană. Majoritatea parlamentară refuză să accepte semnalul dat de cetățeni, care a fost unul foarte clar: stop corupției, politică făcută cu integritate și responsabilitate. În continuare consider că soluția pentru ieșirea din actuala situație este demisia domnului Victor Ponta din funcția de prim-ministru".
 
La rândul său, europarlamentarul Monica macovei crede că majoritatea din Camera Deputaților a dat astăzi liber la corupție la cel mai înalt nivel.
 
"Deputații au blocat justiția pentru ca un prim-ministru in funcție să nu fie anchetat pentru fapte de corupție, dând astfel cel mai puternic semnal că politicienii sunt mai presus de lege și invincibili. Respingerea cererii DNA arată că nici Ponta, și nici deputații care îl apără nu cred că Ponta este nevinovat. Dacă ar fi nevinovat, chiar el ar fi cerut deputaților să aprobe prin vot cererea DNA. Pentru Ponta și PSD, justiția egală pentru toți este doar un slogan electoral, terfelit în noroiul intereselor unui grup infracțional organizat. Rușine! Și plecați acasă!", a scris Macovei pe pagina sa de Facebook.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii