Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:40 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis „Cioloş rămâne o variantă bună pentru viitorul guvern”

ro

20 Oct, 2016 18:19 1248 Marime text
Președintele Klaus Iohannis a precizat astăzi, la Bruxelles, că Dacian Cioloș rămâne o variantă bună pentru a conduce viitorul guvern, cu condiția să fie susținut de partide.

„Sigur că este o variantă bună. Dacă un an a fost bun și eu l-am desemnat, cum să nu fie bun și în continuare. Dar această desemnare va depinde de partide. Dacă partidele își asumă această propunere - știți că sunt întâlniri pe care le face președintele cu partidele după alegeri și, dacă acolo vin partide și spun noi avem probabil o majoritate, noi îl propunem pe Cioloș - atunci consider că este o propunere politică și voi ține cont foarte serios de această propunere", a subliniat șeful statului, întrebat dacă Cioloș rămâne o variantă bună dacă va fi propus, potrivit Agerpres.

El a explicat că un premier politic este unul asumat clar de un partid sau de o coaliție de partide și că nu îl interesează dacă are carnet de membru sau nu.

„Un premier politic în accepțiunea mea este un premier asumat clar de un partid sau de o coaliție de partide. Pe mine nu mă interesează deloc dacă este membru cu carnet sau nu este membru cu carnet, asta este problema partidului și a relației între partid și persoana respectivă. Nu este rolul președintelui să intre să verifice dacă și-a plătit cotizația, nici nu mă interesează. Mă interesează asumarea politică. Dacă o persoană este asumată politic de un partid sau de o coaliție de partide, atunci după părerea mea este un premier politic", a declarat Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

Șeful statului a spus că își dorește formarea unui Guvern din prima.

„După alegeri este diferit față de înainte de alegeri. Acum suntem în fază de precampanie și campanie și după aceea vom avea o situație care reprezintă voința electoratului, situație care va trebui să ducă la formarea unui Guvern. Eu nu-mi doresc o situație în care, după alegeri, apar tot felul de sensibilități ca să nu reușim să formăm un Guvern, nu-mi doresc așa ceva. Eu îmi doresc formarea unui Guvern din prima și atunci vom negocia, vom discuta și vom vedea cine are o majoritate, cine pe cine propune, dar acestea sunt chestiuni care se discută după alegeri", a spus președintele Iohannis, întrebat cum vede o majoritate PNL - USR.

Cu privire la varianta unei majorități PSD - PNL, șeful statului a susținut că va spune în care variante crede când va desemna o persoană pentru postul de premier.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii