Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis a primit informări cu privire la sistemul de sănătate după tragedia din Colectiv

ro

19 May, 2016 18:50 1331 Marime text
Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, că în urma incendiului de la Colectiv a primit anumite informații referitoare la sistemul de sănătate pe care au fost discutate la mometul respectiv. Potrivit acestuia, în general, unele informări ajung la Administrația Prezidențială, dar dacă sunt specifice pentru un domeniu ele, de regulă, ajung la consilierii care se ocupă de acel domeniu.
 
„Nu îmi amintesc de nicio discuție sau informare care s-ar fi referit la un anumit producător. Dar au fost informări despre proceduri care nu merg bine în unele spitale”, precizat Iohannis.
 
Mai mult de atât, președintele a ținut să precizeze faptul că Președinția nu este entitate de sesizare.
 
„În momentul în care primim informări, le citim și ne considerăm informați. Președinția nu este entitate de sesizare. Președintele nu este un supra-guvern. Aceste informări (...) nu sunt destinate special Administrației Prezidențiale. Dacă informarea conține lucruri care sunt demne de știut în zona spitalelor, informarea merge la prim-ministru, ministrul Sănătății, eventual la un director județean. Dacă sunt sesizate abateri care eventual ar putea fi considerate penale, atunci aceste informări merg și la parchete. De fiecare dată, cel care este autoritate în domeniu trebuie să acționeze. Dacă o informare este făcută pentru ministrul Sănătății, nu acționează instituțional Administrația Prezidențială. Dacă sunt chestiuni foarte grave, atunci consilierii prezidențiali vin cu o informare specială către mine și dacă, într-adevăr, consider și eu că este un caz grav pot să îl prezint într-o discuție cu prim-ministrul, căci este o chestiune care ține de guvern sau chiar pot să cer o informare în CSAT. Dar nu este gândit în așa fel încât să primească informări zece oameni și Președinția să sesizeze suplimentar Ministerul Sănătății: 'atenție că ne-a scris SRI că sunt anumite probleme!”, a mai spus șeful statului.
 
Klaus Iohannis a mai specificat faptul că problema din domeniul sănătății este o chestiune scandaloasă, menționând că este nevoie de o schimbare a sistemului.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii