Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe King of Europe - Campionatul European de Drift

ro

22 Aug, 2012 19:58 1599 Marime text

Maritimo Shopping Center, Asociaţia Română de Drift şi King of Europe vă invită să luaţi parte la conferinţa de presă ce va avea loc în data de 23 august 2012, ora 14:00, în food court-ul din incinta Maritimo Shopping Center, Bd. Aurel Vlaicu 220, Constanța.

Evenimentul va surprinde în acţiune cei mai tari drifteri europeni din peste 25 de ţări, care vor încinge atmosfera în cea mai tare competiţie europeană pe care a văzut-o România.

Vineri, 24 august, va debuta cu înscrierea piloţilor, urmată de antrenamente şi pregătirea maşinilor de drift. Ziua de sâmbătă va fi rezervată calificărilor GTT drift Championship, o nouă rundă de antrenamente şi mult aşteptatul Drift battle, iar duminică vă pregătim, dupa o nouă o serie de battle, festivitatea de premiere GTT DRIFT Championship şi King of Europe.

Cine participă

Printre piloţii participanţi se vor afla şi Campionul 2011 Diego Quaranta - Italia, Campionul 2009 Adam Kerenyi - Ungaria, Pawel Trela - Polonia, Dmitryi Illyuk - Ukraina, împreună cu cei mai tari drifteri autohtoni: Călin Ciortan, Fratianu Răzvan, Dobre Niculae, Mitrache Marius, Tica Răzvan, Ene Sorin şi mulţi alţii!

Originar din Japonia, Drifting-ul este un stil de pilotaj în care şoferul se foloseşte de acceleraţie, frână, ambreiaj şi direcţie pentru a induce intenţionat maşinii un caracter supravirator, cauzând pierderi de tracţiune la roţile din spate, interval în care după o nouă serie de battle trebuie sa deţină controlul acestor factori.

Braşovul a câştigat în anii recenţi reputaţia de "capitală a driftului românesc", Asociaţia Română de Drift (ARD), fondată în 2009 la Braşov de către Gabriel Onofrei, fiind unica asociaţie naţională automobilistică de drift recunoscută de Guvernul României, prin Ministerul Tineretului şi Sportului. ARD are ca obiect organizarea, arbitrarea şi dezvoltarea practicării driftului în România. Recunoscută de către Federaţia Internaţională de Drift (FID), Asociaţia Română de Drift gestionează competiţiille oficiale la nivel naţional: Campionatul Naţional de drift al României, Campionatul de drift pe zăpadă, precum şi alte ramuri de drift sportive de pe cuprinsul întregii ţări şi ale etapelor de Campionat European în România.

Începând cu 2009, ARD acordă atenţie sporită descoperirii tinerilor piloţi talentaţi, propunând acordarea de facilităţi debutanţilor şi eliminarea pentru Junior a prevederilor legislative legate de vârsta minimă de 18 ani. Aceste iniţiative se înscriu în cadrul unui amplu proiect pe care ARD îl va propune autorităţilor în scopul prevenirii accidentelor din traficul rutier.

În cadrul acestui eveniment, Nicoleta Luciu, Liviu Vârciu, Roxana Ciuhulescu şi Dan Popescu „Bibanu" vor încinge atmosfera şi vor susţine sesiuni de autografe şi fotografii cu fanii.

Evenimentul are loc în parcarea exterioară a Maritimo Shopping Center, într-o zonă special amenajată, accesul cu maşinile personale ale vizitatorilor fiind permis în parcarea subterană.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii