Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kathleen Kavalec – „România poate juca un rol special în UE şi NATO”

ro

27 Oct, 2016 17:42 1859 Marime text
România poate juca un rol special în UE şi NATO, a declarat Kathleen Kavalec, Asistent Secretar Adjunct in cadrul Biroului Afaceri Europene din Departamentul de Stat american.

De menţionat că oficialul se află în vizită la Bucureşti. Iată ce declaraţii a făcut:


„Vedem că Rusia este foarte activă în Europa pentru a-şi impune agenda prin tot felul de metode: dezinformare, propagandă, în unele cazuri prin intimidări ale jurnaliştilor, prin presiuni economice şi politice. În unele ţări am văzut efortul de a finanţa partide politice. Deci Rusia foloseşte o varietate de metode, în orice ţară din Europa unde vede o oportunitate, inclusiv România. 
 
În ceea ce priveşte capacitatea de rezistenţă, România este foarte puternică, vedem eforturi importante în special în combaterea corupţiei. În condiţiile în care Rusia, prin eforturi maligne, încearcă să influenţeze, folosind drumul corupţiei. Deci orice societatea poate face pentru a lupta împotriva corupţiei şi a promova transparenţa este important, la fel presa independentă şi puternică. România poate juca un rol special în UE şi NATO pentru că experţii dvs. înţeleg mai bine şi au experienţă mai bogată în aceste situaţii decât alte state europene din vest", a spus Kathleen Kavalec.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii