Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiţia rusă refuză unui opozant al Kremlinului să participe la funeraliile lui Boris Nemţov

ro

02 Mar, 2015 23:59 1307 Marime text
Un tribunal din Moscova a respins azi cererea opozantului rus Aleksei Navalnîi de a participa, mâine, la funeraliile lui Boris Nemţov, un lider al opoziţiei ruse ucis în noaptea de vineri spre sâmbătă în apropiere de Kremlin, relatează RFE/RL în pagina electronică.
 
Aleksei Navalnîi, care ispăşeşte o pedeapsă de 15 zile de detenţie, le-a cerut autorităţilor să îl elibereze pentru 24 de ore pentru a putea participa la funeraliile lui Boris Nemţov, care vor avea loc marţi.
 
Însă Tribunalul Presnenski din Moscova a respins cererea lui Navalnîi, argumentând că orice deţinut care ispăşeşte o pedeapsă administrativă poate fi eliberat temporar doar dacă este grav bolnav sau în cazul morţii unei rude apropiate.
 
Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost condamnat pe 19 februarie la 15 zile de detenţie fiindcă a încălcat condiţiile unei condamnări precedente care îi interzicea să participe la manifestaţii publice.
 
Opozantul rus a fost sancţionat pentru că a distribuit la metroul din Moscova, la 15 februarie, pliante care făceau apel la organizarea unui marş la 1 martie.
 
Defilarea planificată de opoziţie pentru 1 martie s-a transformat într-un marş de comemorare a lui Boris Nemţov.
 
Sursa: mediafax.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii