Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnaliștii britanici nu prea știu unde este România

ro

28 Oct, 2015 00:04 882 Marime text
Jurnaliștii britanici au făcut o gafă, demonstrând că nu prea știu bine pe unde este România. The Independent a publicat o poză care ar arăta valul de refugiați ce traversează România dinspre Croația! Ce nu au realizat ziariștii  britanici era faptul că destinația este de fapt Ungaria! Așa că e puțin probabil ca refugiații să ocolească sute de kilometri pentru a traversa câmpurile din țara noastră.
„Refugiații merg pe câmpurile din România, după ce au trecut din Croația”, explică The Independent în pozele publicate în dimineața de 27 octombrie.
”Liderii europeni s-au întâlnit la Bruxelles pentru a discuta criza refugiaților care merg aleg ruta balcanică din estul Mediteranei către țările bogate din Europa. Cum iarna se apropie, iar mai multe țări din Europa vor să își închidă granițelele, se poate ivi o criză umanitară. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că este nevoie de o soluție urgentă pentru a-i salva de la moartea prin îngheț pe cei care intră în Europa și riscă să rămână blocați pe câmpuri. În Slovenia, o țară cu două milioane de locuitori vor ajunge în câteva zile aproximativ 60.000 de refugiați. Ei sunt împinși de autoritățile croate care au impus controale la frontieră. Între timp, Bulgaria, Serbia și România au avertizat că nu sunt de acord să fie transformate în zone tampon pentru refugiați și au anunțat că vor închide granițele dacă Austria și Germania nu vor mai primi transfugi din zonele de război”, scriu jurnaliștii de la The Independent, citați de stiridiaspora.com.


sursa foto: stiridiaspora.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii