Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnalist turc condamnat pentru un tweet adresat preşedintelui

ro

16 Jun, 2015 22:28 1273 Marime text
 
Redactorul-șef al cotidianului turc Today's Zaman a fost condamnat de un tribunal din Ankara la 21 de luni de închisoare cu suspendare pentru că a postat un tweet considerat insultător la adresa președintelui Erdogan, transmite AFP, citată de Agerpres.
 
Jurnalistul Bülent Kenes a scris anul trecut ''Din fericire, respectabila mamă a acestui om nedemn nu mai trăiește pentru a vedea ce fiu are ea și poate să se scutească de această tortură'', fără a menționa numele președintelui Turciei.
 
Tribunalul a recurs la un expert pentru a tranșa problema și a considerat exprimarea ca fiind injurioasă la adresa lui Erdogan, care era prim-ministru la vremea postării mesajului. Zaman este cel mai vândut ziar din presa turcă și considerat ca fiind apropiat al lui Fethullah Gülen, principalul adversar al lui Erdogan.
 
Opoziția turcă a cerut de mai multe ori abrogarea articolului din Codul Penal care pedepsește insulta la adresa șefului statului, considerând că aduce atingere libertății de exprimare. De la venirea la putere în 2003, Erdogan și-a înmulțit plângerile de defăimare sau insultă împotriva adversarilor săi.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii