Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnalist de investigație, decapitat

ro

20 May, 2015 08:32 1482 Marime text
Un jurnalist de investigație din Brazilia a fost găsit decapitat într-o zonă rurală din Padre Paraiso, statul Minas Gerais (sud-est), unde realiza o anchetă cu privire la traficul de droguri și prostituția infantilă, relatează AFP, citând sindicatul jurnaliștilor brazilieni, scrie Agerpres.

„Sindicatul cere o anchetă riguroasă. Jurnalistul independent Evany José Metzker a fost avertizat că se expune pericolului investigând traficul de droguri și prostituția infantilă în această regiune violentă“, a declarat un purtător de cuvânt al sindicatului jurnaliștilor din Minas Gerais, potrivit sursei citate.

Metzker, de 67 de ani, care efectua o anchetă de trei luni în această regiune din Vallée de Jequitinhonha pentru o serie de reportaje, a dispărut cu cinci zile în urmă.

Trupul său a fost descoperit luni de poliție într-o stare avansată de descompunere. El a fost decapitat, având urme de violențe și mâinile legate, potrivit poliției locale citate de cotidianul Extra.

O analiză inițială a Institutului de Medicină Legală din localitatea Teŕłfilo Otoni nu a putut stabili cu exactitate cauzele decesului reporterului specializat în articole politice și activitatea poliției. Corpul său neînsuflețit a fost transferat în capitala statului Belo Horizonte pentru o expertiză mai specializată.



Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii