Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judeţul Constanţa are suprafeţe împădurite sub cinci procente Ministerul Mediului extinde fondul forestier național cu peste 7.000 de hectare

ro

19 Mar, 2015 20:17 1925 Marime text

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și-a propus pentru acest an să susțină extinderea fondului forestier național cu peste 7.000 de hectare, potrivit Agerpres. Astfel, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu, a semnat un protocol de colaborare, împreună cu Asociația Comunelor din România (ACOR) și organizațiile neguvernamentale „Let's Do It, România” și „Plantăm fapte bune în România”.

Protocolul prevede că Ministerul Mediului, prin Regia Națională a Pădurilor Romsilva, pune la dispoziție două milioane de puieți forestieri, care urmează să fie plantați pe terenuri situate în afara fondului forestier național, în cele două campanii de plantare din primăvară și toamnă.

La rândul său, Asociația Comunelor din România va solicita primăriilor membre să identifice și să pună la dispoziție terenurile care urmează să fie împădurite cu sprijinul voluntarilor ONG-urilor semnatare.

Ținta asumată de Ministerul Mediului de extindere a fondului național forestier este susținută și de Fondul de Mediu, prin lansarea unui Program în valoare de 150 milioane lei, sumă din care se poate asigura finanțarea împăduririi pentru circa 4.000 de hectare.

Ministrul Grațiela Gavrilescu a precizat că, în România, aproximativ zece județe înregistrează suprafețe de pădure sub 10% din suprafață. Mai mult decât atât, în Călărași, Teleorman, Brăila, Constanța și Ialomița suprafețele împădurite abia ating 5% din suprafața totală.

De asemenea, Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor finanțează lucrări de împădurire pe terenuri degradate devenite inapte pentru agricultură, dar care pot fi puse în valoare prin împădurire. În acest scop, pentru anul 2015 s-au alocat 2 milioane lei de la bugetul de stat și 25,5 milioane lei din fondul de ameliorare a fondului funciar cu destinație silvică.

Tot pentru anul 2015, Ministerul Mediului finanțează, cu suma de 36,3 milioane de lei, realizarea a 1.111 de hectare de perdele forestiere de-a lungul drumurilor naționale stabilite de CNADNR.

Sursa foto: Arhivă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii