Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorul Nicuşor Maldea nu iese din arest

ro

27 Oct, 2015 23:21 1016 Marime text
Vești proaste pentru judecătorul Nicuşor Maldea de la Tribunalul Caraş-Severin, acuzat că a primit 80.000 de euro pentru a admite cererile de intrare în faliment formulate de două firme. El rămâne în arest, după ce instanţa supremă i-a respins contestaţia la măsura luată pe 17 octombrie de Curtea de Apel Bucureşti.
Tot astăzi, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia judecătorului Nicuşor Maldea, hotărârea urmând să fie trimisă preşedintelui Klaus Iohannis pentru emiterea decretului de eliberare din funcţie. Secţia pentru judecători a CSM a hotărât, pe 20 octombrie, suspendarea din funcţie a judecătorului Maldea, ca urmare a dispunerii faţă de acesta a măsurii arestării preventive.
Inspecţia Judiciară a cerut, pe 21 octombrie, sancţionarea disciplinară a magistratului Nicuşor Maldea de la Tribunalul Caraş-Severin care în 93 de dosare a întârziat redactarea hotărârilor judecătoreşti cu peste un an, iar în calitate de preşedinte de secţie a dispus grefierilor măsuri contrare atribuţiilor ce revin acestora şi nu a respectat dispoziţiile Regulamentului de ordine interioară al instanţelor.
De asemenea, inspectorii mai susţin că judecătorul de la Tribunalul Caraş Severin a obstrucţionat activitatea de inspecţie prin dispoziţia dată grefierilor de şedinţă să consemneze date fictive în Registrul de evidenţă a redactărilor, având reprezentarea că aceste date se transmiteau IJ şi a încălcat dispoziţiile legale care vizează procedura deliberării şi pronunţării hotărârilor judecătoreşti.
Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea judecătorului Nicuşor Maldea.
Amintim că procurorii DIICOT fac cercetări faţă de un grup infracţional suspectat de evaziune fiscală, spălare de bani, bancrută frauduloasă, luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual. Potrivit anchetatorilor, grupul a fost constituit în 2009, de lichidatorul judiciar Ion Tudor, iar gruparea a fost sprijinită şi de judecătorul Nicuşor Maldea, de la Secţia a II-a Civilă, de Contencios administrativ şi fiscal, care avea spre soluţionare dosare privind insolvenţa unor societăţi comerciale. Judecătorul Maldea este suspectat că a cerut şi primit în total 80.000 euro, pentru a admite cererile de intrare în faliment a unor societăţi.


sursa foto: carasanul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii