Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorul Georgeta Barbalată, care fusese audiat în Dosarul Portul Constanţa, este anchetat în cazul SIPI Ilfov

ro

27 Jul, 2012 14:56 2126 Marime text

Procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de judecătorul ÎCCJ Georgeta Barbălată pentru favorizarea infractorului, adică a lui Vlad Mihai, şeful suspendat al DGIPI Ilfov, au declarat pentru România liberă surse judiciare.

Concret, judecătoarea este acuzată că l-a înştiinţat pe Mihai că urmează să i se facă o percheziţie de către procurori şi că activitatea sa este monitorizată de serviciile secrete. Barbălată ar fi făcut acest lucru în perioada în care procurorii DNA au cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie emiterea unor mandate de percheziţie pe numele procurorilor Marcel Sîmpetru, George Bălan şi Vlad Mihai în dosarul în care cei trei sunt acuzaţi că au folosit informaţii clasificate în interes personal.

Potrivit aceleiaşi publicaţii judecătorul Georgeta Barbălată de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a prezentat vineri la DNA unde i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în dosarul în care procurorii Marcel Sîmpetru şi George Bălan sunt puşi sub acuzare de procurorii anticorupţie pentru că au folosit ilegal informaţii clasificate.

Audierea judecătoarei are legătură cu celălalt personaj anchetat în dosar, şeful DGIPI Ilfov, Vlad Mihai, cel care le furniza celor doi procurori informaţii

Judecătoarea Georgeta Barbălată, din cadrul Secţiei Penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, a fost audiată, şi anul trecut, la DNA, în dosarul "Şpagă în Portul Constanţa", potrivit unor informaţii publicate la vremea respectivă de Evenimentul zilei.

Publicaţia on line spunea atunci că soţul judecătoarei, Dan Nimerceag, este un afacerist cu interese în Portul Constanţa şi cunoscut de-ai liderului mafiei asiatice, Hoa Le Duc. Acesta este inculpat pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi constituire de grup criminal organizat, în legătură cu tranzacţii cu mărfuri importate tot prin Portul Constanţa şi vândute în complexul comercial "Dragonul Roşu".
Potrivit surselor EVZ, într-unul dintre computerele firmei Container Clearance Services au fost descoperite mai multe fotografii cu judecătoarea Georgeta Barbălată, soţul acesteia, Dan Nimerceag, şi cetăţeanul vietnamez Hoa Le Duc. Cei trei erau într-o vacanţă în Malta, iar fotografiile au câţiva ani vechime.

Barbălată este unul dintre cei patru magistraţi care au atribuţii de a autoriza interceptări în dosare de siguranţă naţională.
Magistratul Georgeta Barbălată este şi purtătorul de cuvânt al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.

EVZ.ro, mai spunea atunci că potrivit unor surse judiciare, Georgeta Barbălată ar fi fost audiată la DNA în calitate de martor, pentru a explica cum a ajuns să petreacă vacanţe în compania vietnamezului Hoa Le Duc, dar şi ce căutau acele fotografii într-unul dintre computerele firmei Container Clearance Services, a lui Aurelian Pilcă, arestat în dosarul "Şpagă în Portul Constanţa".
Reamintim că fostul secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Laurenţiu Mironescu, este arestat preventiv în dosarul "Şpagă în Portul Constanţa", iar senatorul Mircea Banias este cercetat în libertate, el beneficiind de imunitate parlamentară. Banias are, totuşi, interdicţia de a părăsi ţara.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii