Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:53 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorul Arhip, cercetat de CSM la anul

ro

17 Nov, 2016 10:26 2214 Marime text
„Procesul“ judecătorului constănţean Alexandru Bogdan Arhip, în atenţia căruia s-a aflat cazul „Grădiniţa Groazei“, va începe anul viitor, la CSM.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii va analiza pe data de 16 februarie acţiunea disciplinară înaintată de către Inspecţia Judiciară faţă de magistratul constănţean.

Alexandru Bogdan Arhip a intrat în atenţia IJ după ce a delegat jandarmii constănţeni, în repetate rânduri, să îi aducă la instanţă pe micuţii ce ar fi fost agresaţi în cadrul grădiniţei Micul Regat, pentru a fi audiaţi.

În urma verificărilor efectuate de inspectorii judiciari, aceştia au ajuns la concluzia că există temei pentru a exercita faţă de acesta acţiunea disciplinară.

Potrivit comunicatului oficial al Inspecţiei Judiciare, acţiunea disciplinară s-a exercitat faţă de judecătorul constănţean pentru abaterile prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a cu aplicarea art. 991 alin. (2) şi art. 99 lit. c) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, „reţinându-se că judecătorul, în cazul primei abateri, a omis să verifice din oficiu dacă subzistă temeiurile care au determinat luarea măsurii preventive a controlului judiciar, nu a pus în discuţie solicitările experţilor şi a refuzat să discute cererile acestora, a refuzat să pună în discuţia părţilor cererea formulată de una dintre acestea şi a stabilit măsuri contradictorii în şedinţele de judecată cu privire la modul şi calitatea în care au fost citate persoane minore, precum şi în privinţa modului în care urma să se desfăşoare audierea, iar în cazul celei de-a doua abateri a manifestat o atitudine improprie caracterului solemn al şedinţei de judecată“.

Sursa foto: universuljuridic.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii