Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoria Sectorului 1 a trimis la CCR contestația lui Clotilde Armand privind alegerea primarilor într-un tur

ro

15 Jun, 2016 08:00 2626 Marime text
Judecătoria Sectorului 1 a dispus trimiterea către Curtea Constituțională a excepției de neconstituționalitate invocată de Clotilde Armand, care a candidat din partea USB pentru Primăria Sectorului 1, notează agerpres.ro.
 
Clotilde Armand, reprezentanta USB, s-a clasat pe locul doi în alegerile din 5 iunie. Aceasta a depus după alegeri o contestație la Biroul Electoral al Sectorului 1, invocând faptul că un primar ales de 10% din electorat nu poate fi reprezentativ.
 
„Am fost citată, de Judecătoria Sectorului 1, astăzi (marți, n.r.) la ora 16.00. S-a judecat problema cu excepția de neconstituționalitate invocată de mine în contestația depusă la Biroul Electoral de Sector și sunt foarte fericită să vă anunț că judecătorul a dispus trimiterea către Curtea Constituțională a excepției invocate de noi. Adică, ne vom regăsi în fața CCR pentru a explica faptul că legea, așa cum este, nu permite o reprezentativitate bună în alegeri”, a fost mesajul scris de Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.
 
Mai mult decât atât, aceatsa a atras atenția că este pentru a doua oară când această problemă se găsește în fața CCR.
 
„Această excepție nu este retroactivă, va fi pentru viitor, dar cum am spus deja, noi nu ne aflăm într-un timp politic. Ceea ce facem este pentru viitor. Noi vrem ca alegerile să fie reprezentative. Nu vrem ca anumite partide să folosească aceste alegeri odată așa, odată așa... numai cum le convine. Vreau să faceți comparație cu ce a decis acum Senatul, care a adoptat tacit, adică fără dezbatere, o schimbare a legii alegerilor locale. Vă amintiți că a fost o dezbatere imensă înainte de alegeri, dar după alegeri nu le mai pasă deloc”, a compleat Armand.
 
Reprezentanta USB a mai specificat faptul că tot în cursul acestei săptămâni se va judeca și contestația depusă de USB legat de cererea de renumărare a voturilor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii