Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecător prahovean, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare

ro

01 Dec, 2014 17:00 1121 Marime text
Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat definitiv pe judecătorul Petre Podea, de la Tribunalul Prahova, la trei ani de închisoare cu executare, pentru dare de mită, relatează Mediafax.

Potrivit sursei citate, judecătorul Petre Podea a fost găsit vinovat de trafic de influenţă şi dare de mită, pentru că a acceptat să primească 3.000 de lei de la un om de afaceri, pentru a interveni la un magistrat care să dispună liberarea condiţionată a unei persoane.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dispus ca acesta să execute o pedeapsă de trei ani de închisoare, iar doi ani să îi fie interzise mai multe drepturi civile.

Instanţa l-a condamnat şi pe omul de afaceri George Sorin Florea, la doi ani şi şase luni de închisoare, pentru cumpărare de influenţă.

În 1 februarie 2013, procurorii DNA i-au reţinut pe Podea şi Florea, dar aceştia au fost eliberaţi după 24 de ore, întrucât instanţa a respins cererea de arestare preventivă a celor doi. Douăzeci de zile mai târziu, cei doi au fost trimişi în judecată.
 
Judecătorul Petre Podea şi omul de afaceri George Florea au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în 20 februarie 2013, iar o decizie definitivă a fost dată după un an şi nouă luni.

Petre Podea este suspendat din funcţie din 1 februarie 2013, decizia fiind luată atunci de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, la cererea DNA.

Întrucât a fost condamnat definitiv, Petre Podea va fi exclus din magistratură.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii