Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoarea Iulia Cezara Suciu a decis Nicuşor Constantinescu rămâne în arest !

ro

02 Dec, 2014 10:46 2880 Marime text
Judecătoarea Iulia Cezara Suciu, din cadrul Tribunalului Constanţa a decis, azi, ca preşedintele suspendat al CJC, Nicuşor Constantinescu să fie cercetat în continuare în stare de arest preventiv.

Nicuşor Constantinescu solicitase înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar ori cu cea a eliberării pe cauţiune.
Iulia Cezara Suciu, judecător al Tribunalului Constanţa, este magistratul învestit cu soluţionarea dosarului în care Nicuşor Daniel Constantinescu a fost deferit justiţiei pentru abuz în serviciu. Procurorii susţin că, în perioada 2009 - 27 noiembrie 2013, Nicuşor Constantinescu nu ar fi asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa. Mai precis, şeful suspendat al CJC este bănuit că nu ar fi efectuat reparaţiile necesare la sediul CMZ, că ar fi dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a centrului şi ar fi încercat să evacueze instituţia din sediul pe care îl ocupă în prezent.
 
Decizia de azi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Iata minuta exacta a Tribunalului Constanta

„Solutia pe scurt: ÎNCH: În baza art. 362 Cod procedură penală raportat la art. 208 Cod procedură penală, Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului CONSTANTINESCU NICUŞOR DANIEL. În baza art.208 Cod procedură penală raportat la art.207 alin.4 Cod procedură penală, Menţine măsura arestării preventive a inculpatului CONSTANTINESCU NICUŞOR DANIEL. Respinge, ca nefondate, cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar sau controlului judiciar pe cauţiune. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală, Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele lipsă“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • costea 02 Dec, 2014 12:20 Va felicit doamna judecator pentru deciziz luata.Noi constantenii ne mandrim cu asfel de judecatori care dau dovada de profesionalism.