Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoarea Carmen Eugenia Marinescu, condamnată la închisoare

ro

23 Sep, 2016 21:33 2998 Marime text
Judecătoarea Carmen Marinescu de la Tribunalul Olt, trimisă în judecată de către procurorii DNA pentru fapte de corupție, a fost condamnată vineri de magistrații Curții de Apel Craiova la o pedeapsă de opt ani de închisoare, iar soțul ei a fost condamnat la de trei ani de închisoare, potrivit soluției publicată pe portalul instanței.

„Contopește pedepsele aplicate inculpatei Marinescu Eugenia Carmen în pedeapsa cea mai grea de 5 ani și 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse aplicate, respectiv 2 ani și 6 luni închisoare, urmând ca inculpata să execute pedeapsa rezultantă de 8 ani închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor (...), respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a exercita funcția de magistrat, pe o durata de 4 ani.(...) Deduce din pedeapsa aplicată inculpatei Marinescu Eugenia Carmen durata reținerii și a arestării preventive de la 23.03.2015 până la 12.05.2015, precum și durata măsurii arestului la domiciliu de la 12.05.2015 până la 28.06.2015. (...) Condamnă inculpatul Marinescu Iuliu-Severus la pedeapsa de 3 ani închisoare.(...). Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Marinescu Iuliu-Severus durata reținerii și a arestării preventive de la 21.03.2015 până la 12.05.2015, precum și durata măsurii arestului la domiciliu de la 12.05.2015 până la 28.06.2015", se arată în soluția pronunțată vineri de magistrații Curții de Apel Craiova.

În același dosar a mai fost condamnat și avocatul Dumitru Cismaru, care a primit o pedeapsă de trei ani și șase luni de închisoare.

„Contopește pedepsele aplicate inculpatului Cismaru Dumitru în pedeapsa cea mai grea de 3 ani și 6 luni închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (...) respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a exercita profesia de avocat, pe o durata de 3 ani. (...) Deduce din pedeapsa rezultantă de 3 ani și 6 luni închisoare (...) durata reținerii și arestării preventive (...) de la data de 21.03.2015 la data de 08.05.2015, inclusiv", se precizează în hotărârea postată pe portalul instanței.

Soluția Curții de Apel Craiova poate fi atacată cu apel în termen de zece zile.
 
Carmen Marinescu, Iuliu Severus Marinescu și Dumitru Cismaru rămân în continuare sub control judiciar.
 
În luna mai 2015, judecătoarea Carmen Marinescu a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru mai multe fapte de corupție după ce a primit 200.000 de euro mită pentru a-l elibera din arest în 2011 pe interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Ea este acuzată de luare de mită, trafic de influență, spălare de bani în formă continuată (cinci acte materiale) și fals în declarații în formă continuată (patru acte materiale).
 
În dosar au mai fost deferiți justiției Iuliu Marinescu, soțul acesteia și Dumitru Cismaru, avocat în cadrul Baroului Olt.

Citește și: 
Judecătorii Eugenia Marinescu și Aurelian Tomuș, în vizorul CSM
Eugenia Carmen Marinescu, judecător în cadrul Tribunalului Olt, suspendată din funcţie
DNA: Eugenia Marinescu, președintele suspendat al Tribunalului Olt, trimisă în judecată
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii