Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecată alături de Adrian Năstase Irina Jianu va executa şase ani de închisoare

ro

03 Sep, 2014 21:53 3061 Marime text
O instanță a Tribunalul Județean Bacău a admis cererea depusă de Irina Jianu, fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) în perioada guvernării Adrian Năstase, prin care aceasta cerea contopirea pedepselor cu închisoare primite în două dosare penale.
 
Irina Jianu fusese condamnată la patru ani de detenție în dosarul "Zambaccian" și la șase ani în cel cunoscut sub numele "Trofeul Calității", judecătorii băcăuani hotârând ca aceasta să execute pedeapsa cea mai mare, respectiv șase ani, fără niciun alt spor. DNA a făcut contestație împotriva acestei decizii, care urmează a se judeca zilele următoare la Curtea de Apel Bacău.
 
"Având în vedere că se aplicase o pedeapsă foarte dură, sporul nu își avea rostul. Acest lucru trebuie privit și prin prisma faptului că Adrian Năstase, care a fost beneficiarul principal în cadrul ambelor dosare, a executat o pedeapsă mult mai mică", susține avocatul Vlad Fesan, apărătorul Irinei Jianu. Potrivit acestuia, ,,după ce va rămâne definitivă decizia de contopire a pedepselor, va fi depusă o cerere de eliberare condiționată" a fostei șefe de la ISC.
 
Irina Jianu, aflată în arest din luna iunie 2012, a împlinit vârsta de 60 de ani, și ca urmare poate beneficia de reducerea pedepsei la jumătate, putând ieși din închisoare în iunie 2015.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii