Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucătorii de la A.S. Steaua Speranţei Siliştea vor primi trofeul Dogan

ro

27 Aug, 2011 11:53 2123 Marime text

poza_var_1.jpgAstăzi, pe Siliştea Arena, începând cu orele 16.00 şi respectiv 18.00 echipele de juniori şi seniori ale A.S. Steaua Speranţei Siliştea debutează în Liga a IV-a împotriva formaţiilor echipei Perla Murfatlar. Fiind o echipă care a pornit la drum cu un buget restrâns şi care a creat un spirit greu de înfrânt, Steaua Speranţei Siliştea a reuşit la numai un de la reînfiinţare să promoveze în Liga a IV-a. Conducerea administraţiei locale, a Asociaţiei de Fotbal, antrenorul şi nu în ultimul rând lotul de jucători au plecat de la premisa "Trup şi Suflet pentru Echipă! ", conştientizând faptul că pentru a face performanţă este nevoie de seriozitate, implicare şi dăruire neaşteptând în schimb recompense materiale. De-a lungul anului trecut la Siliştea s-au creat condiţii pe care multe echipe din România ar fi invidioase. Anul acesta trecând la un alt nivel fotbalistic, unul din prietenii echipei Steaua Speranţei Siliştea a venit cu propunerea a acorda un premiu celui mai bun jucător al echipei pe tot parcursul campionatului, scopul fiind de a-i ambiţiona pe jucători. Premiul oferit de directorul S.C. Sorygab Press S.R.L. din Medgidia, Mihai Faiter, un apropiat al fotbalului medgidian constă în "trofeul DOGAN", o diplomă, şi o primă de 1000 de lei. Jurizarea jucătorilor va fi făcută de către observatorul Asociaţiei Judeţene de Fotbal la finalul fiecărui meci. La sfârşitul ediţiei de campionat va fi desemnat jucătorul cu cele mai bune prestaţii. Preluând iniţiativa unică la acest nivel, conducerea adimistraţiei locale Siliştea va acodara acelaşi premiu şi pentru jucătorii din lotul de juniori. Astfel cel mai bun junior desemnat va obţine "trofeul DOGAN", o diploma şi o primă de 500 de lei.

Cine a fost Dogan Abdulgani

S-a născut la 25 octombrie 1934 în oraşul Medgidia unde şi-a început activitatea fotbalistică ca junior la echipa I.M.U. Medgidia.

A continuat ca senior la echipele: Dinamo Galaţi, Dinamo Bacău, Jiul Petroşani, Steagu Roşu Braşov şi a revenit pe meleagurile natale la I.M.U. Medgidia unde şi-a încheiat activitatea fotbalistică în anul 1966.

A jucat alături de nume celebre din acea vreme: Florin Halagian, Piţi Varga, Ilie Datcu, Lică Nunwailler, Stere Adamache. Mijlocaş coordonator cu tehnică şi inteligenţă desăvârşită în joc.

Cei apropiaţi îl alintau Dode.

Ca antrenor a pregătit echipele Cimentul şi I.M.U. MEDGIDIA.

A încetat din viaţă la data de 13 ianuarie 1996 la vârsta de 62 ani.

Vă invităm să participaţi alături de noi la deschiderea oficială a Campionatului de Fotbal Liga a IV-a, sâmbătă orele 17.30, moment în care va fi prezentat "trofeul DOGAN".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii