Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucării susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la Agigea

ro

26 May, 2015 08:26 970 Marime text
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit, ieri, o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în punctul Constanţa Sud Agigea din China, pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului efectuat în cursul dimineţii de ieri, la primul container, au fost identificate 552 de articole reprezentând jucării pentru copii (maşinuţe), care purtau însemnele distinctive ale unei firme cunoscute fiind susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 36.000 lei dacă ar fi originale.
După-amiază, o altă echipă comună de control a descoperit, într-un alt container sosit în terminalul din Portul Constanţa Sud Agigea, tot pe adresa unei societăţi comerciale din Bucureşti, alte jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 31.500 lei dacă ar fi originale, precum şi marfă nedeclarată la intrarea în ţară, în valoare de 28.800 lei. Întreaga cantitate de marfă, atât cea susceptibilă a fi contafăcută, cât şi cea nedeclarată, cu o valoare totală de 96.300 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, doi cetăţeni români cu vârste de 39 ani, respectiv 45 ani, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.

Fotografia are scop ilustrativ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii