Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jogging-ul morţii pe Plaja Modern Don Pedro-Petrică Iordache ar fi împlinit 58 de ani

ro

17 Sep, 2012 11:02 3265 Marime text

Născut pe 17 septembrie 1954, în comuna Mereni, judeţul Constanţa, afaceristul Petrică Iordache-Don Pedro, cum îi spuneau prietenii, şi-a găsit sfârşitul pe plaja Modern, în dimineaţa zilei de 07.07.2007, în condiţii care au rămas până la această oră suspecte, în ciuda verdictului oficial al morţii.

Expertiza medico-legală a stabilit, în mod oficial, faptul că în trupul său nu s-au aflat substanţe calmante care să inducă o lipsă de reacţie a victimei în momentul în care a alunecat în mare, capul fiindu-i prins între două stânci. Totuşi, necropsia efectuată în ziua în care a fost descoperit cadavrul lui Petrică Iordache, adică 7 iulie 2007, scosese la iveală faptul că moartea a fost violentă, survenind din cauza asfixiei mecanice prin înec.

Joggingul fatal 

Concret, în seara nefastă de 6 iulie, Petrică Iordache s-a dus să facă jogging pe plaja Modern. Potrivit anchetatorilor, la un moment dat, el s-a oprit din alergat, pentru a-şi trage sufletul, sprijinindu-se de un stabilopod. Într-un moment de neatenţie, afaceristul s-ar fi dezechilibrat brusc, a alunecat şi a căzut în mare. Trupul său a fost descoperit a doua zi de dimineaţă, de fiul său Renato, care plecase să-l caute. Aproape nimeni dintre cei care l-au cunoscut şi l-au iubit sau, poate, s-au temut de Petrică Iordache, nu a crezut că era cu putinţă ca acesta să fi murit în urma unui accident stupid. Cu toate acestea, cazul a fost închis, ancheta demarată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa stabilind, în baza expertizei medico-legale, că nu este vorba despre un omor.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii