Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jens Stoltenberg avertizează asupra comportamentului imprevizibil al Rusiei

ro

14 Oct, 2016 16:03 1609 Marime text
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a subliniat astăzi, în timpul unei conferințe de presă la Roma, comportamentul imprevizibil al Rusiei, care desfășoară tot mai multe exerciții militare în spațiul european, transmite agenția EFE.
 
Stoltenberg a amintit de asemenea că 'în ultimele săptămâni Rusia a desfășurat în apropierea frontierelor Alianței sisteme de rachete care pot transporta focoase nucleare', iar toate aceste mișcări fac parte 'dintr-o schemă de activitate militară de mare anvergură'.
 
'Aliații sunt foarte preocupați de acest comportament. Ne vom continua politica de apărare fermă combinată cu dialogul politic (...) Misiunea NATO este să asigure securitatea aliaților noștri. Dar trebuie să evităm accidente sau erori care să scape de sub control', a mai spus el la conferința de presă comună cu ministrul italian de externe, Paolo Gentiloni.
 
Secretarul general al NATO a criticat Moscova și pentru faptul că ea 'continuă să bombardeze orașul Alep și să sprijine regimul sirian, în pofida suferinței și costului teribil în vieți omenești și în pofida puternicei opoziții a comunității internaționale'.
 
'Siria este sursa multor provocări de securitate ce provin dinspre vecinii noștri din sud', a mai menționat Stoltenberg, care a participat la Roma la un eveniment organizat de Colegiul de Apărare al NATO, instituție ce are sediul în capitala Italiei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii