Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmii şi-au anunţat participarea la Ziua Armatei Române

ro

24 Oct, 2012 18:08 1306 Marime text
Cu ocazia Zilei Armatei Române, la sediile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanţa se organizează, miercuri şi joi o serie de activităţi menite să marcheze acest moment.

În urmă cu 68 de ani, în timpul luptelor de la sfârşitul lui octombrie, românii eliberau oraşele Carei şi Satu Mare, pierdute în urma Dictatului de la Viena, din 30 august 1940.

Printre cei mai bine de 500.000 ostaşi români căzuţi pe fronturile celui de-al doilea război mondial, în campaniile din est, până în Crimeea, Caucaz, Cotul Donului şi Stepa Calmucă, sau cea din vest până în munţii Tatra, se înscriu şi numele unor ofiţeri, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi ai Corpului de Jandarmi.

Joi, manifestările dedicate acestui eveniment debutează la sediul IJJ Constanţa şi GJ Tomis cu înălţarea Drapelului şi intonarea Imnului de Stat, urmate de prezentarea unei expuneri privind semnificaţia acestei zile, la cluburile unităţilor.

De asemenea jandarmii vor depune coroane de flori la monumentele eroilor neamului din Constanţa, Mangalia, Medgidia şi Cernavodă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii