Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmii au spus „Prezent” activităţilor din programul ”Școala Altfel”

ro

19 Apr, 2016 13:07 1994 Marime text
Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța a fost gazdă, ieri, pentru 30 de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica” din municipiul Constanţa. Elevii s-au familiarizat cu ceea ce înseamnă Jandarmeria Română, iar într-un cadru interactiv li s-au oferit răspunsuri la întrebările ce au fost  adresate cu privire la istoricul, atribuţiile și misiunile specifice Jandarmeriei.
De asemenea, elevii au vizitat Sala Tradițiilor, amenajată la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța şi au urmărit un film de prezentare a instituției. La sfârșitul activităților, unii dintre elevi și-au exprimat dorința de a deveni jandarmi atunci când vor fi mari.
Tot ieri,  jandarmii constănțeni împreună reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța  au continuat seria acțiunilor preventiv-educative în rândul elevilor, desfășurate în baza acordurilor de parteneriat încheiate cu instituțiile de învățământ din județul Constanța.  Astfel, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța împreună cu psihologul Carmen Lipan din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța au fost oaspeții elevilor care învaţă la Şcoala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica” din municipiul Constanţa.
Jandarmii au adus în atenția elevilor principalele genuri de fapte cu caracter infracțional sau contravențional ce pot fi comise în incinta și în zonă adiacentă instituțiilor de învățământ, cauzele care favorizează producerea acestora și care sunt sancțiunile prevăzute de lege în astfel de situații.
De asemenea, alte teme de discuție au punctat aspecte legislative cu privire la atribuțiile Jandarmeriei, prevederile actelor normative cu aplicabilitate în domeniul ordinii publice, prevenirea delincvenței juvenile precum și consecinţele juridice produse în cazul adoptării unor comportamente antisociale.
Reprezentantul C.P.E.C.A. Constanța a pus accentul pe efectele negative ale consumului de alcool, tutun și droguri. Pe fondul vizionării unor filme tematice, adolescenţilor le-au fost prelucrate şi principalele  cauze care generează consumul de droguri în România, dar și aspecte referitoare la răspunderea juridică ce derivă din deținerea unor astfel de substanțe.
În perioada 19-22 aprilie a.c., demersul informativ-preventiv va continua la mai multe instituții de învățământ din Mangalia, Medgidia, Cernavodă, Hârșova, Costinești şi 23 August.
Totodată, elevilor din ciclul liceal li se va prezenta oferta educațională a instituțiilor de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru arma jandarmi.
De asemenea, în aceeaşi perioadă ,  Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa va mai fi vizitat şi de alţi elevi ai unor instituţii de învăţământ din municipiul Constanţa, în scopul familiarizării acestora cu istoricul, atribuţiile şi misiunile specifice Jandarmeriei Române.
Desfășurarea acțiunilor preventiv-educative în instituțiile de învățământ, urmărește prevenirea violenței în mediul școlar, pregătirea antivictimală, dezvoltarea unui comportament  prosocial în rândul elevilor, dezvoltarea dialogului cu aceștia în vederea identificării problemelor cu care se confruntă și găsirea unor soluții pentru eliminarea acestora.      
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii