Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmeria Română organizează cel mai amplu exercițiu internațional

ro

06 Sep, 2015 23:54 1860 Marime text
 
Jandarmeria Română organizează cel mai amplu exercițiu internațional RoGendItEx 2015. Evenimentul va reuni participarea a 27 de reprezentanți din 18 state, precum și din partea Uniunii Europene și a Forței de Jandarmerie Europeană. Asta în contextul deținerii în anul 2015, a președinției CIMIN a EUROGENDFOR (Forța de Jandarmerie Europeană).  
 
Acest exercițiul internațional, este la a V-a ediție, și se va desfășura în premieră cu forțe în teren, pe teritoriul a patru județe: Dâmbovița, Covasna, Brașov și Harghita.
 
Comandamentul va fi la sediul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, din județul Dâmbovița, unde vor participa 500 de jandarmi români.
 
Mâine, ora 09.00, în prezența reprezentanților tuturor instituțiilor și statelor participante, a reprezentanților Minsterului Afacerilor Interne și a comenzii Jandarmeriei Române, va avea loc ceremonia de deschidere a exercițiului internațional RoGendIntEx 2015.
 
Acesta va avea loc la sediul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, din județul Dâmbovița, comuna Gura Ocniței.
 
Joi, 10 septembrie la sediul CPPCJ Ochiuri va avea loc un exercițiu demonstrativ care face parte din scenariul  RoGendIntEx 2015.
 
Exercițiul demonstrativ se va desfășura în prezența observatorilor din partea Uniunii Europene,  Statelor  Unite ale Americii, Qatarului și  Tunisiei, precum și a unor reprezentanți din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Afacerilor Interne din România.
 
 
RoGendIntEx 2015 are ca scop mai exact,  antrenarea și stabilirea unor proceduri de lucru commune între forțe de jandarmerie și poliție provenind din state și continente diferite, aplicând prevederile legislației internaționale, în special în ceea ce privește respectarea drepturilor omului, pentru gestionarea unor situații de criză.



Sursa foto: comisarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii