Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:46 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spălare de bani Iulian Zană, expert în firme fantomă

ro

17 May, 2015 20:17 2480 Marime text
 
Imediat după Sărbătorile de Paşti, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au efectuat 28 de percheziţii la domiciliile şi societăţile comerciale ale unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, ocazie cu care au fost ridicate înscrisuri, documente financiar-contabile şi computere.
 
Printre ei se numără şi Iulian Zană, care, culmea, şi-a înregistrat firma, Zan Globus Trans SRL, în luna februarie a anului curent, cu câteva zile înainte de flagrant. Foarte curios este faptul că în Monitorul Oficial al României înregistrarea societăţii a fost publicată abia pe data de 14 mai!
 
Procurorii spun că în sarcina inculpatului Zană Iulian, administrator la SC Zan Speed Logistic SRL, s-a reţinut faptul că a înregistrat în mod fictiv mărfuri şi prestări de servicii de la societatea de tip fantomă Vasbac Auto SRL, ulterior, în anul 2014, cesionând părţile sociale ale societăţii către o persoană cu o situaţie materială precară.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii