Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iulian Gropoşilă, printre "nebunii frumoşi" care au manifestat, duminică seara, la Constanţa

ro

17 Nov, 2014 18:25 2332 Marime text
“Din dorinta de a fi cat mai corecti informati atat constantenii, cat si opinia publica din Romania, in calitate de participant la manifestarea ad-hoc desfasurata, ieri, 16 noiembrie 2014, din fata sediului Prefecturii Constanta ma vad nevoit sa fac o serie de precizari. In primul rand, manifestarea de ieri noapte a fost una pasnica si nici de cum revolutie cum au incercat sa denatureze unii comentatori si analisti politici”, spune Iulian Gropoşilă preşedinte al Patronatului IMM-urilor, care subliniază, însă, că s-a aflat acolo în calitate de simplu cetăţean al Constanţei şi al României.
 
“In cursul zilei de ieri, impreuna cu un grup de prieteni am urmarit siderat umilinta la care au fost supusi cetatenii romani din diaspora care, in pofida dreptului constitutional pe care il are orice cetatean de a avea posibilitatea de a vota au fost obstructionati.
 
In jurul orelor 20.00, impreuna cu prietenii mei am ajuns in fata sediului prefecturii Constanta pentru a ne arata solidaritatea cu confratii nostri romani de pretudindeni, care in continuare nu-si puteau exercita dreptul la vot. Zeci de oameni care gandeau si simteau la fel ca noi, din diferite medii sociale isi exprimau deja nemultumirea. Principala noastra dorinta era sa transmitem de maniera pasnica mesajul de solidaritate cu romanii din diaspora si in acelasi timp sa transmitem reprezentantului Guvernului in teritoriu, prefectului judetului Constanta, Radu Volcinschi, dorinta confratilor nostri din strainatate de a vota,  prin prelungirea programului in sectiile de votare.
 
Emulatia fireasca a acestui demers de solidaritate s-a concretizat printr-un numar de circa 1.000 de manifestanti, care de maniera pasnica au strigat lozinci impotriva actualului Guvern si a modului defectuos in care a organizat alegerile, cerandu-se demisia Guvernului Ponta. Meritul acestei stari de spirit este atat al romanilor care au vrut schimbare si au votat-o, cat si al celor care au manifestat pasnic.   
Consider ca ceea ce s-a intamplat aseara se datoreaza partidului aflat la guvernare care prin politicile publice din ultimii 25 de ani a reusit contraperformanta de a saraci societatea romaneasca si de a o dezbina intr-o maniera descalificabila. Aseara, am constatat cu bucurie ca cetatenii Constantei acuzati de prea multe ori pe nedrept de lipsa de spirit civic au avut curajul si demnitatea de a se exprima public pentru idealurile lor.
 
In opinia mea, acesti nebuni frumosi sunt oamenii pe care i-am vazut aseara (elevi, studenti, angajati, intreprinzatori, medici, profesori, pensionari si altii), care prin curajul lor merita toata aprecierea noastra”, mai spune Iulian Gropoşilă. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii