Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ITM anchetează cauzele incendiului de la rafinăria Petromidia Năvodari

ro

23 Aug, 2016 18:21 2744 Marime text
Inspecția Muncii a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele incendiului de luni de la rafinăria Petromidia Năvodari și va derula controale la toate unitățile de prelucrare a țițeiului din țară, potrivit unui comunicat al instituției.
 

Conducerea Inspecției Muncii a instituit o comisie, din care fac parte inspectori de specialitate, care vor verifica dacă au fost încălcate reglementările legale, vor stabili cine poartă răspunderea pentru producerea accidentului, măsurile care se impun în vederea prevenirii altor situații similare și, de asemenea, au sarcina de a determina caracterul accidentului.

"Facem precizarea că inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța s-au deplasat la fața locului imediat după producerea accidentului de la Năvodari, când, în jurul orei 18:00, la instalația Hidrofinare a S.C. Rompetrol Rafinare S.A. a izbucnit un incendiu. În urma acestuia, au fost rănite patru persoane, angajați ai S.C. Rominserv S.R.L. București, societate care asigură mentenanța în cadrul S.C Rompetrol Rafinare S.A. Cei patru au fost transportați de urgență la două spitale din București — Spitalul de Arși și Spitalul Bagdasar Arseni — cu arsuri pe 20-90% din suprafața corpului", se mai arată în comunicat.

 
În incendiu au mai fost afectate două persoane. Este vorba despre doi angajați ai S.C. Global Security Sistem S.R.L., care asigurau serviciul de pompieri civili, aflați în prezent sub observație medicală.
 

"Pentru prevenirea unor accidente similare, Inspecția Muncii va iniția, începând cu data de 29 august 2016, o acțiune de control în toate unitățile de prelucrare a țițeiului din țară", mai spun reprezentanții instituției.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii