Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Îţi întinzi cortul pe plajele de la Vadu sau de la Corbu? Primeşti amendă

ro

22 Aug, 2010 23:31 2171 Marime text

Din cei aproape 200.000 de oameni aflati in acest weekend la mare, jumatate sunt in statiunile Mamaia si Neptun. Tocmai de aceea unii au vrut sa fuga din statiuni si s-au refugiat pe plajele de la Corbu sau de la Vadu din nordul litoralului.

Aici insa au avut parte de o surpriza neplacuta: cele doua zone sunt protejate de lege, iar cei care isi intind corturile sau fac focul sunt amendati.

Dupa discutia cu jandarmii si comisarii garzii din mediu, un turist a primit o amenda de 500 de lei. Omul spune insa ca nu avea de unde sa stie ca se afla intr-o rezervatie.

Sunt si turisti care stiu ca se afla intr-o zona protejata de lege, dar nu au banuit nicio clipa ca nu au voie sa-si puna corturile.

Singurul panou care se afla in zona a fost pus de Primaria Corbu si ii avertizeaza pe turisti ca nu au voie sa parcheze la mai putin de 100 de metri de malul marii, dar nu precizeaza ca nu au voie sa-si instaleze cortul ori sa faca focul.

Dar legea e lege si trebuie respectata, anunta comisarii de mediu din cadrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. De la inceputul verii, ei au dat amenzi de aproape 100.000 de lei.

Sursa: stirileprotv.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii