Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Îţi construieşti o casă? Esti obligat sa angajezi diriginte de santier!

ro

24 Jul, 2016 09:24 4305 Marime text
Românii care au de gând să își facă o casă fără a avea la bază un proiect sau nu angajează un diriginte de șantier pentru realizarea construcției, vor plăti amenzi usturătoare.

Cine vrea să-şi construiască o locuinţă, chiar şi la ţară, în regie proprie, are obligaţia de a angaja un inginer sau subinginer autorizat de către Inspectoratul de Stat în Construcţii. 

Dirigintele de santier este persoana care supravegheaza constructiile din faza de proiect pana la receptia finala. Pana la sfarsitul lunii august, angajarea unui diriginte de santier era obligatorie doar pentru lucrarile mai complexe, dar in prezent aceasta obligatie le revine si micilor investitori care isi construiesc o simpla casa la tara.

Legea care prevede dublarea amenzilor în construcții a fost publicată în Monitorul Oficial și va intra în vigoare în următoarele 30 de zile.

Astfel, cei care nu au un proiect avizat de proiectant, dar se apucă își facă o casă și vor fi prinși de angajații Inspectoratului de Stat în Construcţii, vor fi amendați cu sume cuprinse între 20.000 și 40.000 de lei, în funcție de amploarea construcției. Sancţiuni între 10.000 şi 20.000 lei se aplică şi pentru executarea lucrărilor fără diriginţi de şantier, iar pentru nerespectarea nivelului de calitate, între 3.000 şi 10.000 lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii