Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Îşi aştepta moartea, iar mâine va fi înmormântat cu onoruri militare

ro

09 Apr, 2016 10:19 1996 Marime text
 
Trupul neînsufleţit al actorului Mircea Albulescu va fi depus, astăzi, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional Bucureşti între orele 10.00-13.00, apoi va fi dus la Capela de la Cimitirul Reînvierea. Mâine, va avea loc înmormântarea, de la ora 14.00. Marele actor avea grad de comandor şi va fi înmormântat cu onoruri militare.
 
Mircea Albulescu s-a stins din viaţă ieri, la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Avea 81 de ani şi suferea de probleme cardiace de mult timp.
 
Anul trecut, într-un interviu spunea:
 

„Aştept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea aşteptare. Soţia mea a încetat din viaţă acum câţiva ani, dar de ceva vreme o simt tot mai des prin casă, mă ceartă adesea, că sunt dezordonat, că de ce pun aia colo sau dincolo. Poate că e tot mai prezentă pentru că mă apropii şi eu de lumea de dincolo, de lumea ei", spunea artistul.
 

Alexandru Arşinel şi-a exprimat aprecierea faţă de omul şi actorul care a fost Mircea Albulescu. El a declarat că ultima oară când a discutat cu Albulescu a fost în urmă cu o lună când, în ciuda suferinţei sale fizice, acesta păstra încă entuziasmul pentru lumea teatrului.
 
Şi marele actor Florin Piersic a plâns moartea lui Mircea Albulescu. „Avea umor şi era dăruit profesiei. Îl ştiu de când eram student. În toate filmele, crea personaje din amănunte. L-am iubit foarte mult. Sunt dărâmat. Sunt lovit în inimă. Nici nu ştie publicul ce mare pierdere este Mircea Albulescu", a spus Florin Piersic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii