Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Isărescu crede ca dacă nu am fi intrat în UE în 2007, nu se știe dacă o mai făceam

ro

26 Aug, 2016 22:02 1852 Marime text
Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, a declarat în această seara, la Alba Iulia, că România nu era pregătită să adere la Uniunea Europeană în 2007, dar dacă nu am fi intrat la momentul respectiv, nu știe dacă acest lucru s-ar mai fi întâmplat ulterior, relatează Agerpress.

„Adevărul e că noi nu am fost pregătiți să intrăm în Uniunea Europeană în 2007. Am liberalizat contul de capital, în condițiile de inflație mai mare, dar dacă nu intram în 2007 nu știu dacă mai intram și pentru asta îmi asum toată responsabilitatea, că eu am negociat, ca premier (în 2000 — n.r.), anul 2007 cu Romano Prodi (președintele Comisiei Europene în 2000 — n.r.) și m-a avertizat, de atâtea ori, că nu suntem pregătiți (...) să intrăm în Uniunea Europeană”,  a afirmat guvernatorul BNR.


Mugur Isărescu a susținut vineri seara, pe esplanada Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia, o prelegere despre „Parcursul economiei românești și al Băncii Naționale a României către modernitate și, totodată, către Europa”. Evenimentul, la care au fost prezente câteva sute de persoane, s-a desfășurat în cadrul celei de-a V-a ediții a Festivalului 'Dilema veche', organizat de vineri până duminică la Alba Iulia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii