Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iranul pregătit de discuții cu SUA, Rusia și europenii despre un plan de acțiune în Siria

ro

27 Sep, 2015 20:38 1161 Marime text
 
Președintele iranian Hassan Rohani a declarat astăzi că Iranul este gata să discute cu SUA, Rusia și europenii despre un eventual plan de acțiune în Siria, după ce jihadiștii din gruparea Statul Islamic vor fi înfrânți, potrivit AFP.
 
„Nu este o problemă pentru noi să inițiem discuții pentru a determina și duce la bun sfârșit un plan de acțiuni viitoare, după ce teroriștii vor fi alungați de pe teritoriul sirian”, a declarat Rohani într-un interviu oferit postului de radio american NPR.
 
„Însă trebuie să acționăm cu toții în mod concertat și să avem o formulă pentru a-i alunga pe teroriști imediat”, a mai specificat Hassan Rohani.
 
Președintele iranian  a mai relatat faptul că discuțiile cu privire la „opțiunile viitoare” trebuie să includă guvernul sirian și „toate părțile vizate”, în scopul de a „ajunge în comun la un plan de acțiune”.
 
Tot el a subliniat faptul că soarta Siriei și a președintelui sirian Bashar al-Assad nu poate fi decisă decât de sirienii înșiși.
 
„Ultimul cuvânt și cel mai important cuvânt îi revine poporului acestei țări”, a subliniat Rohani.
 
De asemenea, Iranul este alături de Rusia, unul dintre cei mai fermi aliați ai regimului Bashar al-Assad, pe care îl susține militar.




Sursa foto: rfi.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii