Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Irak Cel puțin 12 morți în urma unor atacuri ale militanților islamiști în orașul Tikrit

ro

24 Sep, 2016 11:26 1637 Marime text
Cel puțin 12 persoane au murit astăzi la Tikrit după ce militanți islamiști au atacat un punct de control al poliției, iar apoi au detonat o mașină-capcană la intrarea în oraș, relatează Reuters, citând poliția irakiană și surse militare.

Atacul nu a fost până în prezent revendicat, acesta fiind primul de acest gen după ce orașul, aflat la 150 km nord de Bagdad, a fost recucerit de la Stat Islamic în aprilie 2015.
 
Un militant a fost ucis după ce a împușcat mortal patru polițiști într-un atac care a avut loc în jurul orei locale 05.00 (02.00 GMT), potrivit poliției și centrului de comandă responsabil de securitatea în zonă.
 
Alți doi militanți au comis un alt atac la circa 7 km în afara orașului, detonând explozibilii dintr-o camionetă. Opt persoane au murit și 23 au fost rănite în urma acestui atac.
 
După atacuri, poliția a întărit măsurile de securitate din Tikrit, oraș în care se aplicau deja măsuri foarte restrictive după recucerirea localității de la Stat Islamic.
 
Armata irakiană a recucerit în această săptămână localitatea Shirqat, situată la 100 km nord de Tikrit, de la Stat Islamic, în cadrul operațiunilor de pregătire a asaltului asupra Mosul, care ar urma să fie declanșat în cursul acestui an, notează Reuters.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii