Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPS Teodosie aduce cuvântul Domnului la Asociaţia „Carmen Sylva”

ro

22 Dec, 2015 12:54 2012 Marime text
Asociaţia „Carmen Sylva” a primit, astăzi, vizita lui IPS Teodosie, care a venit să aducă cuvântul Domnului, înainte de marea sărbătoare a Crăciunului.
 
Alături de preoţii care se îngrijesc de acest lăcaş dedicat îngrijirii personelor cu dizabilităţi, Arhiepiscopul Tomisului a sfinţit bucatele care li se vor împărţi acestora, pentru a le îmbelşuga astfel masa de Crăciun. Darurile sunt de la preoţii a trei parohii din Constanţa, şi anume: Adormirea I, II şi Sfântul Ştefan. Acestora li s-au alăturat şi mai mulţi constănţeni cu inimă mare.

Membrii asociaţiei i-au dăruit lui IPS Teodosie o icoană cu Naşterea Domnului, pictată pe sticlă chiar de ei.

Reamintimă că, în sediul asociației, din strada Mircea cel Bătrân nr. 20A, într-un spaţiu fără încălzire termică, 30 de suflete, fiecare cu povestea sa de viaţă, îşi împărtăşesc zilnic trăirile unul altuia. Iau lecţii de pictură sau de limba engleză, învaţă cum să aşeze masa de sărbătoare sau se pun la punct în materie de bune maniere. Aici socializează şi aici mănâncă împreună.
 
Asociaţia a fost înfiinţată după Revoluţie, la iniţiativa Adelei Burnea, mama unui tânăr cu dizabilităţi, care a avut răbdare să lucreze cu aceşti oameni. De doi ani însă, preotul Jan a preluat această asociaţie şi se străduieşte să facă lucruri bune pentru aceşti oameni. 

Citeşte şi Persoanele cu dizabilităţi din cadrul Asociaţiei „Carmen Sylva” întâmpină Crăciunul într-o clădire în care ar putea îngheţa iadul 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii