Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ipoteză bombă Elicopterul SMURD s-a prăbușit, deoarece pilotul „făcea valuri“

ro

26 Dec, 2014 14:22 6474 Marime text
Într-un editorial postat pe ziardecluj.ro, ziaristul Liviu Alexa aduce în atenția publicului o ipoteză incredibilă: elicopterul s-ar fi prăbușit din pricina unei neglijențe a pilotului care voia "să se distreze".

În materialul postat de Liviu Alexa, acesta menționează: "Pilotul comandor Petre Cătuneanu s-a jucat efectiv cu elicopterul, practică des întâlnită la Constanta. Mai pe șleau, ajuns deasupra luciului de apa de la Siutghiol, Cătuneanu, cu 2000 de ore de experienta pe acel elicopter, a vrut sa ii amuze pe colegii de echipaj si, prin manevre pe care le mai incercase deja, facute prin balansarea elicopterului foarte aproape de luciul lacului, să ridice apa si să facă valuri spectaculoase, "cascadorie" impresionantă pe care, iar ăsta e un alt adevar trist, au mai încercat-o și alții în trecut. Au trecut atâtea zile si nimeni nu s-a întrebat de ce, cu vizibilitate perfectă si cu aparat functional, oamenii aia au căzut în lac. Uite, de aia. În spatele lui Cătuneanu, se afla Ginel Cracanel, cu mai putine ore de zbor, si pe care Cătuneanu vroia să îl impresioneze".

Acesta continuă: "Surse foarte serioase din SMURD Constanta si ROMATSA m-au asigurat ca ăsta e purul adevar, pe care nu o să îl vedeti niciodată rostit public".

În 15 decembrie, un elicopter SMURD care se întorcea din misiune s-a prăbuşit în lacul Siutghiol din Constanţa, toate cele patru persoane aflate la bord - medicul Laura Vizireanu (39 de ani), asistenta Gabriela Harton (38 de ani), care era însărcinată, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu (47 de ani) şi copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel (42 de ani) - pierzându-şi viaţa. Elicopterul transportase un pacient cu embolie pulmonară de la Tulcea la Spitalul Judeţean din Constanţa şi se întorcea de la Aeroportul ”Mihail Kogălniceanu”, unde alimentase cu combustibil.


Surse: Libertatea.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gabriela 27 Dec, 2014 07:45 Nimic nu e intamplator . Piloti , soferi ,motociclisti...
  • Eu 27 Dec, 2014 02:28 Voi ăștia care tot criticați operațiunea de salvare, încercați sa nu mai fiți retarzi si mai gândiți din când in când. Pana la urma aceea nu a fost o Operațiune de salvare, mai degrabă una de recuperare a celor decedați... Arătați-mi un caz de prăbușire in apa din care a scăpat cineva.
  • Tomis-Nord 26 Dec, 2014 17:28 Asta nu scuza operatiunile de salvare care au fost sub orice critica...
  • flying bull 26 Dec, 2014 16:40 Culoarul de zbor dinspre m.kogalniceanu catre tuzla nici daca s-ar inversa polii magnetici nu ar trece pe deasupra siutghiolului.nu prea aveau ce sa caute deasupra lacului daca mergea spre tuzla.Dumnezeu sa ii ierte!