Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Constanţa şi prevenirea furturilor din autoturisme

ro

21 Mar, 2013 21:47 1304 Marime text
Pentru prevenirea furturilor de şi din autovehicule, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă recomandă să nu lăsați la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare chiar dacă lipsiți pentru scurt timp (laptop-uri, telefoane mobile, borsete, poşete, gps-uri etc). Atunci cînd părăsiți autoturismul și acționați închiderea centralizată, asigurați-vă că portierele s-au închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o. În stațiile de alimentare cu carburanți, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acționați sistemul de închidere a ușilor. Pe perioada deplasării cu autoturismul acționați sistemul de închidere al ușilor, astfel evitând posibilitatea ca la semafor să fiți deposedați de bunurile sau obiectele personale ce se află în interiorul mașinii. Cînd părăsiți autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet. Nu răspundeti cerşetorilor din intersecţii, oferindu-le bani ori alimente. Pe lângă faptul că există pericolul să fie accidentaţi, mai există şi pericolul să fiţi deposedaţi de bunurile din autoturism. Parcați autoturismul astfel încît să fie vizibil din locuința dumneavoastră și, pe cît posibil, în locuri iluminate și cît mai circulate. Certificatul de înmatriculare și cartea de identitate ale autoturismului nu trebuie păstrate în acesta. În cazul unui furt, asiguratorul nu vă despăgubește dacă nu prezentați cele două documente în original și ambele chei ale autoturismului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 22 Mar, 2013 10:19 lichidati grupul de derbedei din zona pietei grivitei care sparge masini pe m.viteazu,ctin bratescu; toata lumea ii stie,numai politia nu;acum isi fac veacul linga farmacia heliofarm.
  • Gabi 22 Mar, 2013 09:19 De sfaturile IPJ Constanta ni s-a umplut podul. Ce facem insa daca avem surpriza sa gasim autoturismul fara cauciucuri, stergatoare sau oglinzi? Cum ar trebui sa prevenim asta. Politia ar trebui sa fie mai vizibila pe strazi atat in timpul zilei dar mai ales noaptea. Valabil si pentru Politia locala care n-are alta treaba decat sa hinghereasca masinile parcate aiurea.