Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionuț Stroe, despre prevenția în sănătate –„Legea nu sancționează”

ro

07 Feb, 2016 13:51 2394 Marime text
 
Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuț Stroe, a declarat, astăzi, la Craiova, că proiectul de lege al liberalilor privind prevenția în sănătate este inspirat din legislația europeană și nu prevede absolut nicio sancțiune pentru populație.
 
Stroe spune că scopul legii nu este penalizarea cetățenilor, ci de a-i informa, responsabiliza și încuraja să participe la programele de prevenție în vederea reducerii riscului de îmbolnăvire, în condițiile în care România este o țară cu risc mare la acest capitol.
 
„Legea nu sancționează. Spun cât se poate de clar și răspicat: proiectul de lege al PNL nu prevede absolut nicio sancțiune. Tot ce ne dorim este educarea publicului care se face prin stimulente: gratuitatea unor analize, participarea la programe naționale pe care ni le dorim a se dezvolta. Abia după cinci ani de zile putem vorbim despre eventuale penalități. Marile societăți europene s-au construit pe reguli tari, clar și bine definite. Suntem conștienți de dificultățile pe care le avem în momentul de față în zona rurală: până să vorbim de prevenție, trebuie să vorbim de prezența medicilor acolo. Din păcate sunt comunități în această țară care nu beneficiază de prezența niciunui medic”, a spus Stroe, într-o conferință de presă, potrivit agerpres.ro.
 
Tot el susține că eventualele penalități se referă la o eventuală suportare a unei părți din costurile tratamentului în condițiile în care există refuzul expres în scris al cetățeanului de a participa la aceste programe de prevenție.
 
„Proiectul nostru de lege nu prevede absolut niciun fel de sancțiune imediată. O eventuală suportare a unei părți din costurile tratamentului este legată în proiectul nostru de lege doar de refuzul expres în scris al cetățenilor de a participa la aceste programe de prevenție. Este, dacă vreți, un model care este implementat la nivelul șomerilor: șomerii sunt instruiți de statul român, li se oferă acel ajutor de șomaj sub condiția unei permanente încercări de a se recalifica și de a se reintegra în muncă. La fel funcționează și această lege. Detalii le vor da cei care ulterior vor elabora normele de aplicare a legii”, a arătat purtătorul de cuvânt al PNL, conform aceleiași surse.
 
Stroe a mai precizat că prevenția nu este ideea PNL, peste tot în lumea aceasta fiind cea mai bună soluție pentru îmbunătățirea gradului de sănătate a populației.
 
 

Sursa foto: ionutstroe.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii