Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionuţ Iftimoaie, campion mondial Superkombat şi WKN (galerie foto)

ro

07 Aug, 2016 12:44 2494 Marime text
Ionuț Iftimoaie este noul campion în versiunile Superkombat și WKN, la categoria super cruiser după ce a revenit din retragere pentru un ultim meci și l-a învins pe deținătorul centurilor, Jorge Loren, în cadrul galei Superkombat de la Comănești, eveniment care a stabilit și un record european din punct de vedere al spectatorilor, cu peste 30.000 de oameni prezenți.

La patru ani de la ultimul sa confruntare, disputat în 2012, Ionuț Iftimoaie a făcut un meci incredibil și a întors calculele după ce spaniolul începuse bine și a controlat prima rundă. La final, decizia celor trei arbitri-judecători a fost unanimă în favoarea românului, care a obținut astfel a 15 victorie din carieră în fața celui care anul trecut îl făcea KO pe Andrei Stoica și câștiga centura mondială.

„Cu un asemenea public, mă puteam lupta cu oricine, sigur aș fi câștigat. Au fost șase luni de pregătire incredibile pentru mine, mi-am petrecut aproape tot acest timp în cantonament. Am slăbit 11 kilograme și am muncit enorm pentru a compensa minusurile. Faptul că am câștigat titlul mondial la retragere în fața unui sportiv atât de titrat îmi oferă cea mai mare satisfacție. Niciodată nu am fost așa bucuros după un meci. De mâine, centurile vor fi vacante deoarece decizia mea de a mă retrage rămâne în picioare", a spus Ionuț Iftimoaie la final, după ce a primit centura de campion în aplauzele celor peste 30.000 de spectatori.

Gala Superkombat de la Comănești a stabilit un nou record de spectatori la un eveniment pe reguli K-1 în Europa, depășind vechiul record, de la o gală sub egida K-1, organizată, la Amsterdam, în 2007, acolo unde au fost prezenți 25.000 de spectatori. De asemenea, la nivel internațional, pe televiziuni, gala a fost urmărită de peste 15 milioane de telespectatori prin intermediul rețelei Eurosport.

„Sunt fericit că am stabilit o nouă bornă în kickboxul european și mândri că am reușit această performanță în România. Cu siguranță, nu am fi putut să o facem fără sprijinul autorităților locale de aici din Comănești, care au făcut toate eforturile logistice necesare pentru ca totul să fie pus la punct în detaliu", a declarat și promotorul Eduard Irimia, cel care a anunțat că următoarea gală Superkombat ar putea avea loc în Germania în luna octombrie.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii